Even voorstellen - Pierre Braakman

Mijn naam is Pierre Braakman. Ik was tot eind 2017 was ik gerechtsdeurwaarder in Harlingen, met een eigen rechtskundige advies- en incassopraktijk. In 2012 ben ik in Hoogkarspel in een huurappartement van Het Grootslag gaan wonen. Ik ben ook de voorzitter van de bewonerscommissie van het complex waar ik woon.

Ik kwam voor het eerst in aanraking met het huurdersbelangenwerk tijdens de opheffingsvergadering van de toenmalige huurdersvereniging. Daar heb ik een serieuze, maar helaas vergeefse poging gedaan om de club te behouden. Dit werd wel de start van mijn aansluiting bij Huurdersraad de Driehoek, die daarna werd opgericht.

In de huurdersraad houd ik mij, naast het algemene onderlinge overleg en het periodieke overleg met Het Grootslag, samen met collega Wil Raven specifiek bezig met de Prestatieafspraken, die onze huurdersraad jaarlijks als wettelijk gelijkwaardige gesprekspartner van en met de Gemeente Drechterland en Het Grootslag maakt. Dit is en belangrijke taak van onze huurdersraad.

In deze tijd van ernstige wooncrisis en de oplopende woonlasten (huur, servicekosten, energie en gemeentelijke belastingen) zijn oplettende huurdersbelangenorganisaties van groot belang voor een evenwichtige balans tussen de belangen en behoeften van huurders, wooncorporaties en gemeenten.

 

Nieuwsgierig naar de andere leden?
Kijk hier voor het overzicht!


 
 

Neem contact op met Huurdersraad De Driehoek

Velden met een * zijn verplicht

Of mail naar info@huurdersraaddedriehoek.nl